Our design process builds and artifacts (text in Dutch only):
Crash05_blue
Introduction

Berlijn flitst voorbij. Hallensches Tor. Prinzenstrasse. Lijn 1. Het is drukkend warm in de metro. Remmen op de wielen. Perslucht. Ssssttt. Er staan niet veel mensen op het perron. Er stappen maar een paar mensen in. Een man, rond de 20, met een zwarte hoody blijft staan. Zijn All Stars zijn versleten. Achterin springt een andere man naar binnen. Vale jas, grauwe broek, verwilderd haar. Hij grijpt een deurstang vast en kijkt naar buiten.

De metro glijdt verder. De man loopt langzaam naar achteren. Achterin, tegenover de andere man, blijft hij staan. Ze kijken elkaar aan. Niets. Woorden. Dan trek hij een pistool. Pang, pang. Een Magnum Eagle. Recht op het hart. Pang, pang. De man valt neer. Het geluid van de metro vervliegt naar de achtergrond. Reizigers duiken weg. De ruimte vervormt. Een vreemde stilte neemt de coupé over. De schutter komt met getrokken pistool terug lopen. ‘Op de grond, onder de bank!'. Zij duikt weg, ik val instinctief bovenop haar. En als ik weer opkijk zie ik een pistool op me gericht.


Draft scene

INT. AUTO - NACHT

VICTOR (40) stuurt de auto de tunnels in en uit. De verlichting raast langs. Reflecties op de ruit. Victor mijmert. Het begint te regenen. Aan het eind van een tunnel rijdt hij tegen een muur van regen. De wielen schrapen knarsend over het asfalt. De auto begint te glijden. Victor grijpt zich vast aan het stuur als de auto begint te spinnen.  Een hoorn. Koplampen flitsen langs. Aquaplanning. Adrenaline giert door zijn lijf. De ogen gesperd, witte knokkels op zijn hand. Een band krast door de regen op de weg. Victor zakt achterover en sluit zijn ogen. De wind haalt aan als Victor loskomt van zijn realiteit.

VICTOR (42) stuurt de auto de tunnels in en uit. Lantaarnpalen razen langs. Whoosh, whoosh. Reflecties op de huid. Victor kijkt strak vooruit. Een hand vast op het stuur. Het begint te regenen.
Aan het eind van een tunnel rijdt hij tegen een muur van regen. Het stuur slaat om. Wielen schrapen over het asfalt. De auto begint te glijden. Victor grijpt zich vast aan het stuur. Hij begint rond te spinnen. Lantaarnpalen flitsen langs. Een koplamp. Een hoorn. Piepende banden. Aquaplanning. Adrenaline giert door Victors lijf. De ogen gesperd, witte knokkels op zijn hand. Een band krast door een plas water. Victor zakt achterover. Abstracties van licht en water glijden langs. Slow motion. De wind neemt toe. Victor sluit zijn ogen.


Research scene music & sound design

by Dejan Dukovski & Jonas Gewald


Research visual design

by Tom van der Linden (illustrations) & Tjepke Zijlstra (comic book)


Research character design
Crash_CollageArt_by_SusanvanHam

by Susan van Ham


Fractured design summary
Crash_fractureddesign_LuimFilm_web

Paintings

by Henk Fakkeldij